Wat doen trojan horses

Wat kunnen Trojan horses aanrichten?
De Trojan horses kunnen veel schade aanrichten aan de pc. Het ligt er aan wat diegene die er achter zit als bedoeling heeft. Diegene kan de muisaanwijzer laten verdwijnen, het scherm spiegelen of omkeren. Maar ze kunnen ook de computer laten crashen of spammails versturen vanaf de pc. Dit noemen ze dan ook wel spambot of zombie. Anderen kunnen ook woorden in bijvoorbeeld zoekbalken plaatsen of creditkaartnummers en bankgegevens verzamelen. Dit wordt vaak gedaan en dan gaan ze ook op zoek naar wachtwoorden om te proberen de gegevens te gebruiken en hier dus geld mee te verdienen. Ze kunnen ook de hele computer overnemen en de toetsaanslagen registreren. Zij kunnen de computer waar een Trojan horse op is aangetroffen ook lid maken van een botnet. Er kan ook reclame worden geplaatst op verschillende websites en die kan dan getoond worden. Ze kunnen het BSOD laten zien of naar websites gaan die men niet bedoeld heeft.
trojan horse
Schade op pc door Trojan horse
Als er een Trojan horse op je pc aanwezig is, kan het zijn dat deze al schade heeft aangericht. Soms heb je er een op de pc en merk je er niets van. Ze kunnen zich goed verstoppen en stil houden, maar veel mensen merken het wel degelijk wanneer er zich een Trojan horse op de pc bevindt. Je computer kan traag worden, bestanden kunnen ineens verplaatst zijn of weg zijn. Je kunt reclame in beeld krijgen waar je niet van gediend bent of websites in beeld zien die je normaal niet bezoekt. Dan wordt het tijd dat je jezelf af gaat vragen of je geen Trojan horse op je pc hebt. Dit kan namelijk heel goed en dan is het van belang dat je actie gaat ondernemen. Zorg dat de schade niet groter kan worden en schakel op tijd iemand in als je er zelf geen raad mee weet.

Pak die Trojan horse aan
Het beste is het om eerst te bekijken welke Trojan horse je op de pc hebt en welke bestanden er beschadigd zijn. Aan de hand daarvan kun jij vaststellen wat je er aan kunt doen. Je kunt op een forum kijken wat er aan gedaan kan worden, je kunt een computerexpert inschakelen, maar je kunt ook een programma gebruiken dat de Trojan horse kan verwijderen. Maar let er bij iedere stap die je zelf gaat ondernemen goed op dat je niet teveel bestanden gaat verwijderen en weet ook wat je doet. Bij twijfel kun je er maar beter iemand anders naar laten kijken die de Trojan horse kan verwijderen, dan weet je in ieder geval zeker dat je zelf niet teveel weggooit.