Verschillen

Het verschil tussen trojan horses, virus en worm
Er zijn verschillen tussen de Trojan horses, de virussen en wormen. Sommige mensen denken dat het allemaal hetzelfde is, maar dat is niet zo. Bij de wormen en virussen gaat het over een andere methode van verspreiding, niet over wat er verspreid wordt. Een worm kan zich zonder hulp van een gebruiker verspreiden, een virus niet. Een virus kan in sommige situaties wel een Trojan horse met zich meedragen. Let dus goed op want het is niet hetzelfde, ook al worden de termen soms door elkaar gebruikt, er zijn wel degelijk verschillen. Veel mensen halen de termen door elkaar, dit komt omdat alle Trojan horses, virussen en wormen schade aan kunnen richten op de pc. Zodra mensen een van deze termen horen vallen is dat het enige waar zij aan denken, terwijl er veel verschillende soorten en typen zijn. Let daarom altijd goed op, er zijn grote verschillen en niet alles is even schadelijk, als er maar wel naar gekeken wordt hoe het op de pc terecht is gekomen en of dat er schade aan is gericht. Als dat zo is dan kan dit het beste door een computerexpert zo snel mogelijk hersteld worden.

Let goed op met Trojan horses
Veel mensen weten dat virussen en wormen veel schade aan kunnen richten, maar dat geldt ook voor Trojan horses. Het klinkt misschien onschuldig zoals veel mensen denken, maar dat is ook het verraderlijke. Je moet er erg goed mee oppassen want met een Trojan horse kan jouw pc op afstand worden bestuurd en kunnen er bestanden worden verwijderd, maar ook aan worden gepast. Wachtwoorden en bankgegevens kunnen achterhaald worden en dan kunnen zij de gegevens gebruiken voor criminele activiteiten. Daar wil je natuurlijk niet aan denken en daarom is het goed dat je weet wat een Trojan horse kan doen en dat je weet wie je kunt benaderen als je denkt dat hier sprake van is op jouw pc.

Wat kun je doen aan Trojan horses?
Er zijn programma’s die je kunt gebruiken en die kunnen achterhalen of er een Trojan horse op je pc aanwezig is. Er zijn ook programma’s die ze meteen kunnen verwijderen, maar dan moet je altijd wel goed opletten dat je niet teveel bestanden weggooit. Het is daarom beter een expert in te schakelen om de Trojan horse te verwijderen als je er te weinig vanaf weet. In het vervolg moet je extra goed opletten met het binnenhalen van bijlagen van de e-mail en het downloaden van bestanden en documenten. Je kunt snel een Trojan horse binnenhalen, want ze worden tegenwoordig overal in verstopt. Ben daarom voorzichtig en zorg er voor dat je op tijd gaat handelen ook al heb je alleen maar het vermoeden van een Trojan op je pc.