Schadelijke trojan horses

Mogelijke schade Trojan horses
Als er sprake is van Trojan horses dan wordt de pc open gezet voor andere gebruikers. Daardoor kunnen anderen veel schade aanbrengen op andermans pc. Om te beginnen kunnen de wachtwoorden en gebruiksnamen op het systeem achterhaald worden. Als dit lukt kunnen de gegevens veranderd worden en kan dat er voor zorgen dat de eigenaar niet meer in kan loggen in bijvoorbeeld zijn e-mail of op andere sites die hij wil bezoeken. Een andere optie is dat de harde schijf gebruikt kan worden om bestanden te delen, maar ook bestanden kunnen hier gewijzigd of verwijderd worden. De pc kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een DDOS aanval, ook wel Distributed Denial Of Service genoemd. Er zijn ook mensen die de processor gaan gebruiken voor intensieve rekentaken.

Wat doe je aan Trojan horses?
Veel mensen vragen zich af wat ze kunnen doen als er sprake is van een Trojan horse op de pc. Er zijn dan twee dingen die je kunt doen, of je gaat zelf proberen te zorgen dat het van de pc gaat of je laat het een expert doen. Er zijn speciale programma’s die je hiervoor kunt gebruiken en dan kan achterhaald worden of dat er sprake is van een Trojan horse op jouw pc en waar die zich dan bevindt. Je kunt vaak op internet op zoek gaan naar een computer forum en dan zien wat er aan gedaan kan worden. Welke stappen je moet zetten hangt vaak ook samen met welke Windows je gebruikt. Mocht je er dus zelf wat aan willen doen dan is het belangrijk te weten welke Trojan horse je op de pc hebt staan en welke Windows je gebruikt. Wordt het nu iets te technisch, dan kun je altijd een expert vragen of iemand die meer van pc’s weet dan jij en wie weet kan diegene jou dan helpen. Een computerexpert heeft het vaak snel voor je opgelost en zorgt er voor dat de Trojan horse wordt verwijderd. Diegene kan misschien ook bekijken met welk bestand de Trojan is binnen gekomen en daar kun je in het vervolg dan beter op letten, want voorkomen heeft natuurlijk de voorkeur.

Programma’s om Trojan horses te scannen
Er zijn een aantal programma’s beschikbaar om Trojan horses te scannen. Er wordt dan gekeken of dat deze aanwezig zijn op je pc en zo ja waar zij zich bevinden. Er kan dan ook gezien worden welke bestanden er beschadigd zijn. Verwijder niet zomaar alle bestanden die dan worden aangegeven. Je moet eerst te weten komen over welke bestanden het gaat. Als je namelijk zomaar alles gaat verwijderen en een bestand om de pc op te starten is beschadigd en je verwijdert dit, dan is opstarten niet meer mogelijk, dus let goed op wat je doet! Wees verstandig en doe zelf helemaal niets als je twijfelt, maar haal de expert erbij.